D.v. februari 2021 gaat de zorgboerderij open. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Samenwerking schoenmaker met zorgboer voor Leger des Heils | Zorgboerderij Zoar
Samenwerking zorgboer en schoenmaker zorgt voor win-win situatie bij het Leger des Heils

Sliedrecht. Begin december kreeg zorgboerderij Zoar akkoord om een lading schoenen bij Schoen- en Sleutel Meesters te laten bezorgen. Het was een pilot om ervaring op te doen, zodat er op de toekomstige zorgboerderij gewerkt kan worden voor het Leger des Heils. De schoenmaker en personeel verwerkten met de zorgboer een record aan schoenen.

Schoen- en Sleutel Meesters in Sliedrecht was bereid mee te werken. Maar toen de vracht werd geleverd, was de berg van schoenen niet te overzien. Vijf grote big-backs met schoenen stonden in het magazijn, waardoor het bijna niet begaanbaar was. Met elkaar is er enorm hard gewerkt, al gingen klanten natuurlijk voor. In 8 werkdagen was de lading van 570 kilogram verwerkt, een record wat zelfs de schoenmaker met 40 jaar ervaring niet eerder meemaakte. Grotendeels is dit te danken aan schoenmaker Wim Boer met zijn medewerkers Carmen en Desirée. De toekomstige zorgboer leerde van Wim Boer verschillende vaardigheden om deze schoenen een tweede ronde te geven. Hans wil deze kennis doorgeven zodat jongeren met gedragsproblematiek “mooi” werk hebben en “maatschappelijk” bezig zijn. Het leverde daarbij een “duurzame” werkrelatie op, wat Hans betreft, want een gedeelte blijft toch echt “vakwerk”. Daar is Schoen- en Sleutel Meesters blij mee.

Is het belangeloos? “Dat is maar net hoe je het bekijkt”, grapt Hans, omdat alleen de onkosten worden vergoed. Maar mooi werk is “goud” waard, daar hebben alle partijen belang bij. Nu de lockdown kwam, werd het spannend of Schoen- en Sleutel Meesters open mocht blijven. “Gelukkig mag dat wel”, geeft de schoenmaker aan. Veel mensen komen namelijk juist voor de feestdagen nog langs. De Reshare Stores zijn “helaas” vanwege de lockdown gesloten, laat Johan weten, dus deze schoenen kunnen hopelijk na 19 januari in de winkel.